Asgari Vasıflar :
1 — Kirlenmiş, acımış, küflü, kurtlu, böcek ve zararlılarca yenik olmamalı,
2 — Kendine özgü renk, koku ve tatda olmamalı, pişmeden önce pişirildikten sonra yabancı koku ve tatda olmamalı ve içinde yabancı madde boya ve tuz bulunmamalı,
3 — % 1'lik tuzlu kaynak suda en çok 20 dakika kaynatıldığında hepsi iyice pişmeli, dağılmamalı ve suya geçen madde miktarı (kuru madde esasına göre % 10'dan çok olmamalı.)
4 — Kuru madde protein miktarı % 10,5 -13,5 arasında olmalı.
5 — Kül miktarı en çok % 1, külün % 10'luk hidroklorür de çözülmeyen kısmı en çok % 0,15 olmalıdır.
6 — Rutubet miktarı % 13'ü geçmemelidir.
7 — % 96'lık etil alkole geçen asitlik miktarı % 0,05'den çok olmamalıdır.
8 — Suya geçen madde miktarı için örnek makarna tuzsuz damıtık su ile pişirilmelidir.
Alım - Satım :
Bu asgari vasıflara uymayan makarnayı alıcı reddetmeye veya yerine uygun mal istemeye yetkilidir.