Ürün Özellikleri

ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ - PEYNİR ( TULUM )

Tanım :

 

Tulum peyniri, pastörize veya 70cC'de yarım saat ısıtıl­mış sütlerin içine tekniğine uygun şekilde peynir mayası kon­ması ve tulum içinde belirli koşullarda bekletilip olgunlaşması sonucu elde edilen peynirlerdir.

 

Genel Özellikler ve Asgari Vasıflar :

 

Tulum peynirlerinde su miktarı en çok % 40, tuz miktarı (kuru maddede) en çok % 8 olmalıdır.

 

 

 

Tulum peyniri tipleri           Kuru maddede süt yağı miktarı

 

Tam yağlı                                   En az % 40

                                                       Yağlı                                        En az % 30



Kaynak : Borsa Muamelelerinde Genel Kaideler - TOBB, 1987
Untitled Document
TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği | Bilgi Hizmetleri Dairesi
Dumlupınar Bulvarı No:252 (Eskişehir Yolu 9.Km) 06530 / ANKARA Tel:+90(312) 218 20 00 (PBX) Faks: 219 40 90-93
www.tobb.org.tr | borsa@tobb.org.tr | © 2015 Her hakkı saklıdır.