Ürün Özellikleri

ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ - PEYNİR ( KAŞAR )

Tanım :

 

TS 1018 - 1019'a uygun koyun, keçi ve inek sütlerinin tek­niğine uygun olarak işlenmesi sonucu elde edilen, kendine öz­gü şekil, renk, koku, tat ve aroması olan sert yapılı, kabuklu bir peynir çeşididir.

 

Genel Özellikler ve Asgari Vasıflar :

 

Kaşar peynirlerinde, şu miktarı en çok % 40, tuz miktarı (kuru maddede) % 3 - 7 arasında olmalıdır. Kaşar peynirleri en az 90 günlük olgunlaşma süresini tamamlamadan tüketime ve­rilemez.

 

Kaşar peynirleri 21 - 23 cm. çap ve 8 - 9 cm. yükseklik veya 26-28 cm. çap ve 12 -13 cm. yükseklikte teker şeklinde olmalı­dır.

 

 

Kaşar peyniri tipleri

Kuru maddede sütyagı miktarı ağırlıkça

Tam yağlı

% 45 ve daha çok

Yarım yağlı

% 25 - 45  (hariç)



Kaynak : Borsa Muamelelerinde Genel Kaideler - TOBB, 1987
Untitled Document
TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği | Bilgi Hizmetleri Dairesi
Dumlupınar Bulvarı No:252 (Eskişehir Yolu 9.Km) 06530 / ANKARA Tel:+90(312) 218 20 00 (PBX) Faks: 219 40 90-93
www.tobb.org.tr | borsa@tobb.org.tr | © 2015 Her hakkı saklıdır.