Ürün Özellikleri

ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ - GRAVYER PEYNİRİ

Tanım :

 

Gravyer peyniri, ekstra veya I. sınıf inek sütlerinin, tek­niğine uygun olarak işlenmesi sonucu elde edilmiş, kendine öz­gü şekil, koku, renkte ve aroması olan sert kabuklu, katı kı­vamlı bir peynir çeşididir.

 

Genel Özellikler ve Asgari Vasıflar :

 

Gravyer peynirlerinde su miktarı % 38'den çok, PH değeri 5'den az, tuz miktarı (kuru maddede) % 10'dan çok ve % 3'den az olmamalıdır.

 

Gravyer peyniri tipleri        Kuru madde yağ miktarı

Tam yağlı                                   % 45 ve daha çok

                                                   Yağlı                                       % 35-45 (hariç)



Kaynak : Borsa Muamelelerinde Genel Kaideler - TOBB, 1987
Untitled Document
TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği | Bilgi Hizmetleri Dairesi
Dumlupınar Bulvarı No:252 (Eskişehir Yolu 9.Km) 06530 / ANKARA Tel:+90(312) 218 20 00 (PBX) Faks: 219 40 90-93
www.tobb.org.tr | borsa@tobb.org.tr | © 2015 Her hakkı saklıdır.